woensdag, 14 april 2021

Tassen waar altijd een boek in past

[Ingezonden mededeling] Of je nu naar het park gaat, in de trein zit of bij een vriend gaat logeren, je favoriete boek mee kunnen nemen is erg fijn. En dat kan in deze leuke zomerse tassen en rugzakken. Fijne praktisch dragende tassen die niet te groot zijn maar wel ruim genoeg om naast je telefoon, portemonnee en mondkapje ook je boek onder handbereik te hebben. 

Hoe en waar

Ga je met de bus of de trein, dan zijn er qua tassen natuurlijk meerdere opties. De vraag is dan meer wat je fijn vindt en hoe je voor of na de treinrit je gaat verplaatsen. Kies in elk geval een tas die je goed dicht kunt doen, bijvoorbeeld met een rits of klep. Ga je naast de trein, nog met een ander openbaar vervoermiddel, dan is een handtas of crossbody een optie. Verplaats je je lopend, met de fiets of scooter, dan is een rugzak vaak prettiger om mee te nemen. Hoewel een crossbody uiteraard ook een optie is. 

Ga je naar het park of logeren bij een goede vriend, dan is een rugzak meenemen vaak het fijnst. Voor het park is het slim om naast je boek, portemonnee en telefoon ook wat drinken mee te nemen en misschien een plaid om te zitten voor als de bankjes bezet zijn. En voor een nachtje weg, heeft een rugzak vaak voldoende ruimte en hoef je toch niet zo‚Äôn mega tas mee te sjouwen. 

Boekenkrant

Vrolijke kleuren en printjes

Met het mooiere weer in aantocht, wil je vaak ook een wat vrolijkere tas mee. De Dakine rugzak heeft naast de prachtige grote Dakine Campus M 25L Cantaloupe (die je met een gesp voor kunt sluiten voor extra stevigheid) een paar modellen van 18 en 13L in Pineapple en Twilight Floral. Printjes waar je echt helemaal vrolijk van wordt. 

Een leuke serie die je zowel als rugzak en schoudertas kunt dragen, is de Fj√§llr√§ven K√•nken Sling die in diverse kleuren verkrijgbaar is. Het is de klassieke rugzak maar dan een tikkeltje kleiner. Groot genoeg voor je belangrijkste spullen inclusief je boek. En klein genoeg om makkelijk mee te nemen. En het kleine vak aan de achterzijde is perfect voor je telefoon en andere kleine spulletjes die je snel wil kunnen pakken. 

Netjes en toch praktisch

Een echte handtas die je met de meegeleverde band ook als schoudertas kunt dragen is de Cowboysbag Bag Belleville in bijvoorbeeld de mooie zomerse amberkleur. Groot genoeg om je boek mee te nemen en toch heel stijlvol. En niet onbelangrijk met een veilige rits als sluiting.  

Zoek je een tas met heel veel functies? Dan is de Fj√§llr√§ven K√•nken Totepack No.1 d√© tas voor jou. Perfect om je spullen mee te nemen, als boodschappen tas maar deze zomer ook om je badkleding in op te bergen. De ritssluiting houdt de inhoud in de tas en het kleine veiligheidszakje aan de binnenzijde is erg handig voor je sleutels, pasjeshouder of portemonnee. Een mooi detail zijn de lange schouderbanden van stof met een handgreep van leer. Maar dat is nog niet alles want de schouderbanden kunnen aangepast worden zodat je de tas als rugzak kunt gebruiken. En leeg, neemt de tas amper nog ruimte is. woensdag, 21 april 2021

DLVAlive online over Furore van en met Christian Weijts

Op donderdag 29 april, 20.00 uur (online) geeft schrijver Christiaan Weijts een lezing over zijn nieuwe boek Furore. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Over het boek: Een avontuurlijke jonge Hollandse journalist trekt in 1904 naar Parijs...


woensdag, 21 april 2021

Van schrijvershuis tot café, waar schrijf jij?

Levensverhalen zijn populair en iedereen kan zo’n verhaal schrijven. De vraag is wat ervoor nodig is om een goed levensverhaal te schrijven. De eerste stap is het werkelijk te gaan doen. Op welke plek lukt dat het beste? [Ingezonden mededeling]...


dinsdag, 20 april 2021

Nieuwe editie van Bazarow Magazine

Er is weer een nieuw Bazarow Magazine (nr.8) boordevol met interviews, voorpublicaties, recensies, boeken- en schrijversnieuws en een nieuw feuilleton! Nog geen abonnee? Meld je dan nu kosteloos aan. Met boeken van o.a. De Bezige Bij, Kleine Uil, Droomvallei, In...