Zaterdag, 13 maart, 2021

Geschreven door: Feliers, Anja
Recensie door: Brummelhuis, Bianca

Wat hij mij zei

Geliefde overleden, kind vermist

[Recensie] Op een warme zomerdag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.

Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Wat hij mij zei is zeer goed geschreven. Ik kon heel goed met Caro meeleven. Haar verdriet, de pijn van het gemis en de pijn van niet weten waar je kind is, vond ik erg goed beschreven. Het geheim dat Caro heeft maakt alles extra moeilijk en ook dat kon ik me erg goed voorstellen. Er zit echt diepgang in het verhaal, het is meer dan alleen een thriller.

Of dit nu echt een thriller is of een spannende roman weet ik niet precies. Ik wilde echter wel heel graag weten hoe het afliep en ik vond het verhaal zeker tegen het einde behoorlijk spannend worden. Ik vond het boek ook moeilijk weg te leggen.In het begin was ik wat sceptisch over het bovennatuurlijke element. Maar het voegt zeker extra spanning toe. De aanwijzingen die Caro krijgt van haar overleden man zijn nog niet zo makkelijk op te volgen en de vraag is of het haar wel lukt om op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn.”

Ons Amsterdam

Ik vond dit een fijn boek om te lezen. In eerste instantie moest ik wat wennen aan de hoofdpersonen en aan het feit dat Caro haar overleden man hoort. Maar al snel sleepte het verhaal me mee en kon ik bijna niet meer stoppen met lezen. Het is geen standaard thriller en misschien is het meer een roman, maar het is zeker intrigerend en erg spannend.

Eerder verschenen op drukinkt