Zaterdag, 18 november, 2017

Geschreven door: Zahel, Mark
Recensie door: Gribling, Jeroen

Trekking im Zillertal

Trektochten in de Zillertaler Alpen

[Signalering] Mark Zahel, de schrijver van Trekking im Zillertal, is amper 45 jaar oud en heeft al meer dan veertig boeken over de Alpen op zijn naam staan. De verzameling bestaat uit mooie fotoboeken en praktische reisboeken, waarin hij op minutieuze wijze de tochten beschrijft.

Na enig speurwerk blijkt dat zijn vorige uitgave over het Zillertal stamt uit 2015. Wat kan er in de afgelopen twee jaar gebeurd zijn? Het voorwoord noemt de nieuwe mogelijkheid om via de Neves Sattel Zuid-Tirol aan te doen. Ik geloof graag dat deze route een aanvulling is op eerdere uitgaven, maar denk dat het opnieuw aandacht aan het Zillertal besteden een andere reden heeft. De uitgever verkondigt aan te haken bij de groeiende vraag naar meerdaagse wandeltochten in de bergen. Daar zit wat in!

Alhoewel niet goed kan worden vastgesteld of de behoefte van de wandelaars komt of dat de uitgever die behoefte hoopt te creƫren. Het boekje is, zoals alle uitgaven van Rother, fantastisch. Nieuw is het overzicht van de hutten die in de etappes aangedaan worden, inclusief de aanlooproute plus -tijd. De gids bevat vijf meerdaagse tochten van tussen de vijf en tien dagen. De zwaarte varieert van T2 tot T5/6 waarbij iedere tocht tenminste ƩƩn keer een hoogtepunt boven de 3000 meter aandoet.

In alle gevallen dient de bergwandelaar te beschikken over een zeer goede conditie en ervaring.

Boekenkrant

Eerder verschenen in Bergen Magazine