Zaterdag, 29 februari, 2020

Geschreven door: Honan, Cam
Recensie door: Veen, Evert van der

The hidden tracks

Wanderlust off the beaten Path

[Recensie] Dit boek biedt 33 wandelroutes in alle delen van de wereld. Het zijn uitdagende trajecten in vaak moeilijk toegankelijke gebieden. De begeleidende tekst biedt een beschrijving van het landschap. Ook is een kader met wetenswaardigheden, informatie over de moeilijkheidsgraad en lengte van de route, adviezen voor het seizoen en accomodaties, flora en fauna.

Zo is er een route van 192 kilometer over de toppen van de Balkan die door Albaniƫ, Montenegro en Kosovo voert. Georgiƫ biedt een authentieke sfeer waar een route van 57 kilometer doorheen leidt. De Hoge Pyreneeƫn kunnen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee worden doorkruist. De totale lengte van deze route is 800 kilometer en vergt de nodige reistijd. Ook zijn er routes in Sloveniƫ, Zweden, Noord-Ierland (kustroute), Schotland en Noorwegen (Lofoten).

In Zuid-Afrika is er een route die langs de oostkust voert en in Bolivia is een enorme zoutvlakte. Nieuw-Zeeland is vertegenwoordigd met onder andere de Hayduke trail. Waarschuwingsborden geven aan dat de reiziger zich goed moet voorbereiden want vanwege de hoge temperaturen is dit een zeer zwaar traject.

De meest bijzondere foto is misschien wel die van Buckskin Gulch in Noord-Amerika met prachtig rood licht. Ook de andere fotoā€™s van deze route met onder andere de Grand Canyon zijn indrukwekkend. Deze route is maar liefst 1307 kilometer lang en duurt 60 dagen.

Schrijven Magazine

Andere fraaie routes zijn het Olkhon eiland van Siberiƫ en de zandduinen van Mongoliƫ. Dit boek is voor de ambitieuze bergsporter, biedt uitdaging maar vraagt in de meeste gevallen wel om een prima conditie en een gezonde dosis durf. Geen trajecten voor mensen met hoogtevrees of andere angsten!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles