Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Bruce, Julia
Liu, Jla
Recensie door: Groot, Denise de

Stoere sprookjes over superhelden

Van goden met machtige krachten tot menselijke helden

[Recensie] Sprookjes zijn bij jonge kinderen erg populair. Naar mate de kinderen ouder worden verliezen vooral jongens hun aandacht. Stoere sprookjes over superhelden is zoals je aan de titel kunt horen geschikt voor die jongens.

In dit verhaal kun je mee op avontuur met zes stoere superhelden over de hele wereld. In deze verhalen speelt de cultuur van deze superhelden een grote rol. Zo lees je over de Chinese cultuur in het sprookje van Mulan waarbij familie hoog aangeschreven staat, maar een verhaal later waan je je in de cultuur van echte Goden.

Stoere sprookjes over superhelden is prachtig vormgegeven met een hardcover voorzien van leeslint en mooie schutbladen. De illustraties van Jla Liu stralen uit dat het oude verhalen zijn die echt gebeurd zijn.

Het boek is geschreven door Julia Bruce. Eerder verscheen ā€œStoere sprookjes over avontuurlijke meisjesā€ en dat boek lijkt meer opgemaakt te zijn voor meisjes, maar natuurlijk kunnen jongens ĆØn meisjes beide boeken lezen.

Wordt Vervolgd

Ik vond niet alle verhalen even leuk en interessant. Het zijn allemaal verhalen die al bekend zijn (namelijk 6 wereldmythen) en ik vond niet dat ze op een unieke manier zijn beschreven in Stoere sprookjes over superhelden. Verder zijn het relatief moeilijke verhalen en denk ik niet dat het de jonge kinderen aanspreekt. Ik zou dit boek aanraden voor kinderen vanaf 10 jaar.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles