Zaterdag, 2 november, 2019

Geschreven door: Carron, Sterre
Recensie door: Brunekreef-Harbers, Inge

Satya

Zelfs na twaalf delen kan het nog beter

[Recensie] Met Satya heeft Sterre Carron alweer de dertiende thriller in de Rani Diaz-serie geschreven. De boeken zijn goed op zichzelf te lezen maar wil je alles weten over de persoon Rani Diaz, dan is het aan te raden om bij het eerste deel te beginnen (Mara). Ze heeft de nodige fans. De verwachtingen liggen dus hoog. Maar Satya is wat mij betreft het beste boek uit de reeks.

Verminkt en zwanger

Hoofdinspecteur Rani Diaz wordt opgeroepen bij een moordzaak. Een jonge vrouw is met messteken om het leven gebracht. Behalve verminkt is ze ook zwanger. Helaas blijft het niet alleen bij deze gruwelijke moord.  De dader laat een spoor van geweld achter. Als hij ook nog eens een spel speelt met Rani Diaz, wordt het een race tegen de klok. Wie is toch deze dader? Haar team doet er alles aan om de dader te vinden. 

Spanningsboog op scherp

Ook heeft Rani het niet gemakkelijk thuis. Haar zusje Romy is flink aan het puberen en haar relatie met haar ex-man Frederik loopt ook niet al te prettig. Vanaf de eerste pagina zit je in het boek en wegleggen is dan bijna geen optie. Als je denkt even een paar hoofdstukken te lezen, ben je al snel een eind verder in het verhaal. De spanningsboog staat vanaf het begin op scherp en blijft gespannen.  De personages heeft Sterre dit keer heel goed uitgewerkt. Ze heeft er dit keer heel veel gevoel ingelegd en ik had echt met Rani te doen. Niet allen de spanning maar ook de gevoelens werden erg goed omschreven.  Er zou een serie van gemaakt moeten worden. 

Overtroffen verwachtingen

Normaal weet ik vrij snel wie de dader is maar in Satya had ik echt geen idee. Verschillende verdachten kwamen naar voren, maar elke keer wist Carron me weer te verrassen en me op het verkeerde been te zetten. Als dan het einde nadert ben ik echt in shock. Geweldig uitgewerkt en zo niet verwacht. Sterre Carron heeft zichzelf overtroffen en ik raad iedereen aan die van thrillers houdt, dit boek te gaan lezen.

Trouw

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles