Zaterdag, 30 januari, 2021

Geschreven door: Roberts, Nora
Recensie door: Bertens, Jeannie

Op de vlucht

Romantiek en spanning kunnen heel goed hand in hand gaan

[Recensie] Liefde kan een belangrijke drijfveer zijn – net als wraak, zo luidt de ondertitel van deze spannende standalone van Nora Roberts. Hoofdpersoon uit dit boek is Caitlyn – Cate – Sullivan, telg uit de beroemde familie Sullivan. Haar overgrootouders zijn onafhankelijk van elkaar in het grijze verleden uit Ierland vertrokken om hun geluk te beproeven. Ze kwamen in Hollywood terecht en begonnen daar een indrukwekkende acteer carrière.

Ook hun zoon Hugh en zijn tweede vrouw Lily zijn bekende acteurs. Uit zijn eerste huwelijk heeft Hugh één zoon, Aidan, ook hij is een befaamd acteur. Aidan is getrouwd met Charlotte, samen hebben ze Caitlyn gekregen, en ook zij is op haar tiende al een bekende in de filmwereld. Als haar overgrootvader overlijdt, trekt de hele familie zich in het vakantiehuis Sullivan’s Rest in Californië terug om zijn leven te vieren. De kinderen vermaken zich opperbest met elkaar, ze spelen verstoppertje, maar dan gebeurt het ondenkbare.

Caitlyn wordt ontvoerd en er wordt tien miljoen dollar aan losgeld geëist. Maar ze weet in het donker te ontsnappen en vlucht het bos in. De politie rekent de daders in. Maar voor Caitlyn en haar familie is de nachtmerrie dan nog niet afgelopen. Ze voelen zich verraden en niet meer veilig. Ze vertrekt naar Ierland, daar zal ze de rest van haar jeugd doorbrengen. 

Jaren later keert ze terug en gaat in New York wonen. Cate beleeft er heerlijke tijden, ze heeft weer in twee films gespeeld, ze gaat studeren en ontdekt de liefde. Maar dan slaat het verleden toe. Een van de ontvoerders wordt vermoord in de gevangenis, evenals de advocaat van een andere verdachte. Op de vlucht is een mooi en spannend boek. Nora Roberts weet als geen ander spanning en romantiek af te wisselen. 

Bazarow

Eerder verschenen op Perfecte Buren