Zaterdag, 28 november, 2020

Geschreven door: Heijden, Annemarie van der
Recensie door: Alem, Katelijne van

Noortje en het orkest

Noortje pakte de sambabal

De auteur en illustrator

[Recensie] Annemarie van der Heijden studeerde in 1996 af in de richting Biochemie van de Hoge laboratorium Opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds die tijd is ze werkzaam als research analiste op de afdeling Bio moleculaire chemie van de Radboud Universiteit Nijmegen.
In haar vrije tijd tekent en schildert ze en speelt ze dwarsfluit, o.a. in een orkest. Tekenen en schilderen doet ze al graag zo lang ze zich kan herinneren. Toen haar zoontje Sem een peuter werd, begon ze verhaaltjes voor en over hem te schrijven met tekeningen erbij.

Verhaal 

Een eenvoudig en herkenbaar verhaal over muziekinstrumenten. Voor peuters vanaf 18 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Archeologie Magazine

Tijd voor muziek! Noortje zoekt haar poppen, knuffels √©n instrumenten bij elkaar. De triangel, de gitaar, de trommel, de blokfluit ‚Ķ Zoveel vrolijke geluiden. Boef en Poes doen ook mee. Samen zijn ze een groot orkest en Noortje is de dirigent!

Muziekinstrumenten

Noortje laat ons allerlei muziekinstrumenten zien. Misschien heb jij er wel wat van in huis en kun je ze erbij pakken! Je kunt erbij zingen, en samen met je ouders of vriendjes muziek mee maken. Waar vind jij het mooiste geluid uit komen? Je zou de geluiden ook op samen met je ouders op internet kunnen opzoeken!

Knutselen

Het is ook erg leuk om zelf muziekinstrumenten te maken! Pak bijvoorbeeld een wcrolletje, waar je rijst of pasta in doet. Vervolgens kun je vloeipapier op de zijkanten plakken, je wcrolletje versieren en je hebt een mooie koker waarmee je kunt schudden!

Vormgeving  

Lief boekje, wat goed vast te houden is in peuterhanden. De illustraties zijn warm en vriendelijk, ze spreken mijn dochter van ruim 2,5 jaar heel erg aan. Er komen vrij snel veel muziekinstrumenten aan bod, dit had misschien iets minder gemogen. Het verhaal is verder goed voor te lezen en zou eventueel in kleinere delen voorgelezen kunnen worden. Een aanrader om de muzikaliteit te stimuleren!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles