Zaterdag, 27 juni, 2020

Geschreven door: Busser, Marianne
Schröder, Ron
Loman, Sam
Recensie door: Pontororing, Rita

Ken je die mop?

Een moppenboek op rijm of een voorleesboek met grappige verhalen op rijm?

[Recensie] Kinderen vinden moppen erg leuk. Over het algemeen zijn het raadsels verpakt als mop. In de standaard moppenboeken staan per bladzijde meestal een aantal verteld. Vaak leuke, korte grapjes die kinderen vlot achter elkaar lezen.

Ken je die mop? van Marianne Busser en Ron Schröder wijkt af van deze gewone moppenboekjes. De moppen die Busser en Schröder vertellen, zijn kleine verhaaltjes op rijm. De opzet is origineel, een grap op rijm, per bladzijde één mop. De moppen zijn gewoon grappig en sommige vergen wel enig nadenken of een klein beetje uitleg. Maar ze zijn zondermeer heel leuk. Dat geldt ook voor de illustraties van Sam Loman die bij de grappen passen.

Het bijzondere van dit moppenboekje is dat het eveneens verhaaltjes zijn, daardoor is het naast een moppenboek ook een voorleesboek. Of is het een voorleesboek met grappige verhaaltjes op rijm?  

En zoals in elk voorleesboek de illustraties het verhaal ook uitbeelden, is dat bij dit boekje ook zo. Dat maakt dat het ook leuk is om dit boekje meerdere keren voor te lezen.

Pf

Origineel, paginavullende moppen, grappig, bij elke mop een eigen illustratie. Een aanrader om moppen op deze wijze voor te lezen.

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles