Zaterdag, 12 december, 2020

Geschreven door: Peters, Rik
Lunter, Frederico van
Recensie door: Alem, Katelijne van

Het jaar van de kerstman

“Een kerstboom moet je versieren, dat staat in de wet” 

De auteur 

[Recensie] Rik Peters is geboren in 1987 en is redacteur en journalist. Hij schrijft vanalles, kinderboeken, wetenschap en filosofie. Hij publiceerde bijvoorbeeld in KIJK, de nieuwe Revu en het NRC Handelsblad.

De illustrator

Federico van Lunter wil zich graag omringen met dingen die hem aan het lachen maken en mensen die me liefhebben. Hij is altijd op zoek naar vreugde en geluk en laat dit terugkomen in zijn illustraties. Dit kunnen felle kleuren zijn, maar ook donkere details. Stilstaande lijnen of levendige letters. Hij hoopt dat mensen zich door zijn werk openstellen, voor bijvoorbeeld ervaringen, andere mensen en zichzelf.

TijdvoorTijdschriften

Verhaal 

De kerstman… Je kent z’n baard, z’n slee, z’n rendieren en z’n cadeautjes. Want die zie je elke december weer. Maar weet je ook wat hij de rest van het jaar allemaal uitspookt?

Een grappig prentenboek over wat de Kerstman doet als het gĂ©Ă©n kerst is. Met genoeg zoekopdrachten voor een heel jaar leesplezier. Voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Kerst

Heerlijk boek om toe te leven naar kerst. Geweldig wat de kerstman allemaal laat zien in zijn huis en tuin, zoals alle andere bomen in zijn huis die hij ook gaat versieren en zijn gewone auto waar hij de rest van het jaar in rondsjeest.

Opdrachtjes

Dit boek zit vol met opdrachten, zoals op elke pagina een muizenholletje vinden of de medailles in de sportkamer gaan zoeken. Kun jij alles vinden? Misschien kun je in je eigen huis ook een zoektocht maken voor iemand in je gezin!

Vormgeving  

Mooi groot en stevig boek. De illustraties en tekst zitten vol humor en zijn zeer gedetailleerd. De schutbladen zijn meteen al geweldig, met allerlei opdrachtjes die je in het boek kunt vinden. Dit maakt het boek direct interactief, erg leuk! De bladzijden zijn stevig. Voor jonge kinderen staat er vrij veel tekst in het boek, maar je kunt dit prima per bladzijde als klein verhaaltje voorlezen. Hilarisch wat hij op elke dubbele pagina meemaakt en laat zien! Ook erg leuk voor wat oudere kinderen om zelf te lezen. De taal is modern en fris (zoals mikmakkende reutemeteut, binnenstiekemt en springsprongt). Eigenlijk is dit boek het hele jaar leuk, natuurlijk ook met kerst maar ook prima in andere maanden!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles