Vrijdag, 19 januari, 2018

Geschreven door: Kramm, Nina
Recensie door: Fermont, Ignace

Georgien - Kleiner und GroƟer Kaukasus 19-1

Avontuurlijke Kaukasus

[Signalering] Het balkon van Europa, zo wordt Georgiƫ wel eens genoemd. Het voormalige Sovjetstaatje dankt zijn bijnaam aan zijn ligging ten zuiden van de Grote Kaukasus en toppen boven de 5000 meter. Oude orthodoxe kerkjes en dorpen met middeleeuwse wachttorens liggen er verscholen in een wild en ongerept landschap. Fauna en flora zijn bijzonder rijk en de Georgische gastvrijheid is vermaard. Meer dan genoeg ingrediƫnten voor een bijzondere bergwandelvakantie dus, als je van avontuur houdt tenminste. Sommige wandelgebieden zijn moeilijk bereikbaar. De bewegwijzering van de paden laat soms te wensen over. En er zijn nauwelijks bemande berghutten.

Een reis naar GeorgiĆ« bereid je dus maar beter grondig voor.Ā De nieuwe Duitstalige wandelgids Georgien uit de bekende serie van Bergverlag Rother helpt je daarbij een heel eind op weg. Het boekje beschrijft 45 wandelingen, zowel makkelijke van een paar uur tot zware meerdaagse tochten. Vijf streken komen aan bod: de omgeving van de hoofdstad Tbilisi, het lieflijke nationale park Borjomi-Khargauli in de Kleine Kaukasus en drie hooggelegen gebieden in de Grote Kaukasus, net onder de Russische grens: Svaneti, Kasbegi en het zeer afgelegen Toesjeti waar zelfs de uiterst zeldzame Anatolische panter nog voorkomt.

Van elke wandeling vind je in de gids een beknopte routebeschrijving, een duidelijk kaartje en de nodige praktische informatie. Kortom: een compacte en degelijke wandelgids, zoals we van Rother gewoon zijn.

Bazarow

Eerder verschenen in Bergen MagazineĀ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.