Zaterdag, 21 november, 2020

Geschreven door: Amant, Kathleen
Recensie door: Alem, Katelijne van

Een heel jaar muziek met Anna

“Anna kijkt vol bewondering toe” 

De auteur en illustrator

[Recensie] Kathleen Amant is geboren in 1969. is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Verhaal 

In een jaar maakt Anna van alles mee:
De seizoenen komen en gaan, feestdagen en leuke momenten geven haar leven kleur.
En al die tijd is Anna dol op muziek.
Dit forse muziekboek met cd’s en downloadcode staat vol met liedjes en voorleesverhaaltjes.
Luister en zing mee!

Archeologie Magazine

Seizoenen

Dit boek is geweldig om het hele jaar door erbij te pakken! Pak de zoekplaat erbij in de zomer of de telplaat in de herfst. Met dit boek maak je op een speelse manier kennis met allerlei facetten van de seizoenen.

Liedjes

Op de bijbehorende cd’s staan hele leuke liedjes. Helemaal gericht op jonge kinderen. Daarnaast kun je ook naar de verhalen luisteren op de cd. Door de liedjes samen te zingen haal je al het plezier in huis! Er staan ook heel veel muziekinstrumenten in het boek, wie weet heb je nog iets in de kast liggen of kun je zelf muziekinstrumenten maken!

Vormgeving  

Lekker dik boek om veel in te bladeren. De illustraties zijn vriendelijk en passend bij jonge kinderen. Doordat er zoveel verschillende onderwerpen in het boek staan en zoveel ideeĂ«n, pak je het er vanzelf vaak bij. Voor ouders een geweldige inspiratiebron en bij kinderen stimuleert het ook zeker om lekker te spelen. Door dit boek ga je vanzelf meer zingen en muziek maken. Ook erg leuk dat er zoveel liedjes en verhaaltjes op de cd’s staan en je daarnaast ook nog linkjes hebt om meer te kunnen downloaden.

Nu de Sinterklaastijd is aangebroken, hebben wij de verhaaltjes en liedjes rondom Sinterklaas erbij gepakt. Mijn peuter vindt het geweldig, echt een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles