Zaterdag, 10 oktober, 2020

Geschreven door: Riley, Lucinda
Artikel door: Jong, Sanne de

De lavendeltuin

Een prachtige roman, waarbij het heden en verleden mooi worden afgewisseld

“Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige CĂ´te d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen… Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld?

Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.” [Achterflap]

[Recensie] Naast de beroemde serie De zeven zussen heeft Lucinda Riley ook een aantal stand-alone’s geschreven, waaronder dit boek. Riley schrijft in 492 bladzijden een mooi verhaal over een aristocratische familie in Frankrijk en hun familiegeheimen. Ze laat het heden afwisselen met het verleden. Deze twee verhaallijnen zorgen ervoor dat je elke keer benieuwd bent naar het andere verhaal (ook al had het verleden mijn voorkeur). Dit vind ik altijd heerlijk lezen. Er zijn bepaalde zekerheden, omdat je bijvoorbeeld weet wie er in leven blijven en waar ze zich bevinden. Tegelijkertijd zit er een grote spanningsboog in, omdat heden en verleden langzaamaan naar elkaar toewerken en je steeds meer te weten komt. Ik vind het heel knap hoe Riley dit heeft gedaan. De spanning blijft tot en met het einde voelbaar.

Een prachtige zin uit het boek vond ik: “met jou heeft mijn ziel het Paradijs gevonden”, waarmee de ultieme liefde wordt geuit. Ik hoop dat ik in de andere boeken van Riley ook zulke mooie zinnen kan vinden!

Geschiedenis Magazine


Eerder verschenen op Hebban