Zaterdag, 1 februari, 2020

Geschreven door: Schotveld, Janneke
Recensie door: Zuijderduijn, Joost

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Er was eens …..

[Recensie} Dit is een sprookjesboek van allemaal verschillende verhalen. Lees over de prinses die een prins moet kiezen maar niet de juiste kan vinden, maak mee hoe een koning die van kikkerbilletjes houdt een kikker wordt en lees over een lettervreter die de schrik is van elk boek!

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes is een heerlijke sprookjesbundel van allemaal vrolijke, fantasierijke en eigentijdse verhalen. Janneke Schotveld heeft zo’n prettige schrijfstijl waardoor je maar al te graag na het lezen van een verhaal, er eentje aan vastplakt. De verhalen van Schotveld zijn heel open en kunnen gewaardeerd worden voor jonge lezers, maar ook voor hun (groot)ouders.

Het is leuk om te zien dat Schotveld telkens een leuke draai geeft aan een verhaal. Vele verhalen bevatten veel mooie boodschappen zoals het belang van lezen en acceptatie. Zo zijn er verhalen met stellen van hetzelfde geslacht, wat erg mooi en natuurlijk wordt beschreven. Deze sprookjes laten aan kinderen zien dat ze zichzelf kunnen accepteren, en anderen ook! De sprookjes zijn soms in een historische setting (vol met kastelen en prins(ess)en), maar er zijn ook wat verhalen in een hele moderne setting die erg herkenbaar aanvoelen. Ook zijn de sprookjes erg origineel, zoiets heb je nog nooit gelezen!

Een groot pluspunt zijn ook de vele verschillende illustraties in het boek. Elk verhaal heeft een andere illustrator die op zijn of haar eigen wijze een hele leuke invulling weet te geven aan de verhalen. De illustraties ogen heel aangenaam en de diversiteit in stijlen maakt elk sprookje weer een hele andere beleving. Hierdoor zie je steeds meer dat er wel een verhaal voor elk persoon is, waardoor dit boek aangeraden kan worden aan vele families.

Bazarow

Deze sprookjesbundel is een ideaal boek voor de hele familie, aangezien dit boek zowel jonge als oude lezers kan aanspreken. De thema’s in deze bundel zijn relevant en geven ook nog eens mooie boodschappen aan de lezer, die worden aangevuld met heerlijke illustraties die een lust voor het oog zijn. En de tweede sprookjesbundel is ook uit, dus zo kan je hierna nog meer leuke sprookjes lezen!

Eerder verschenen op NerdyGeekyFanboy