Zaterdag, 17 oktober, 2020

Geschreven door: Gemert, Gerard
Jonker, Rudi
Recensie door: Arts-Honselaar, Hanneke

Chaos United

Het toernooi is al over twee maanden. Dus zijn we watjes of zijn we killers?

[Recensie] Milan (12 jaar) is gek op voetballen. Hij wil dan ook samen met zijn vrienden uit Donkersloot meedoen aan het buurttoernooi en is vast besloten om te winnen! Zijn vrienden zijn enthousiast en ze besluiten zichzelf Chaos United te noemen.

Maar om te kunnen trainen, heb je een clubnaam nodig, een veldje, doelen en natuurlijk een clubhuis! Dat lukt de vriendenclub allemaal wel. Dus niets staat een overwinning nog in de weg. Toch?

Maar dan blijkt dat Milan, die van nature een echte leider is (tenminste, dat vindt hij zelf) zich als leider wil gaan bewijzen. En dat terwijl hij helemaal niet kan voetballen. Erger nog, hij kan er geen hout van.

Bij de training voor het toernooi (de wedstrijd is al over twee maanden en ze hebben maar duizend uur om te trainen) krijgt de vriendenclub (Rosa, Bennie, Ming, Prof en Milan) continue met tegenslag te maken: hondenweer, de griep, gestolen voetbalschoenen, molshopen, een valpartij met een hoofdwond tot gevolgā€¦

Wordt Vervolgd

Milan raakt zijn focus vervolgens helemaal kwijt omdat hij vertroeteld wil worden. Ze hebben dan nog maar drie weken voordat de wedstrijd begint. Gelukkig beseft Milan dat hij op de verkeerde weg is, maar hebben ze dan nog tijd genoeg?

Chaos United is een combinatie van tekst en graphics die samen Ć©Ć©n grappig geheel vormen. Leuk aspect is dat de hoofdrolspelers zich bewust zijn van het feit dat ze figureren in een kinderboek (Is dit niet een beetje te gewelddadig voor een kinderboek?)

Dit deel van Chaos United is het eerste deel in de reeks. Inmiddels verscheen bij Uitgeverij Condor ook Chaos United breekt door! Bij het boek bestaat ook een website www.chaos-united.nl met leuke ideeƫn om creatief aan de slag te gaan met de helden uit Chaos United. Er staat ook een leuke video op over hoe je zelf de helden van Chaos United leert tekenen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles