Zaterdag, 26 september, 2020

Geschreven door: Ciccio, Adam
Timmermans, Emilie
Recensie door: Alem, Katelijne van

Berenweer

“Weer gaan uren voorbij en de regen valt nog steeds met bakken uit de hemel” 

De auteur 

[Recensie] Adam Ciccio is geboren in Boston, Massachusetts en groeide op in Savannah, Georgia. Hij studeerde aan de St. Andrew’s Preparatory School (Savannah, GA) in 2002 en behaalde de graad Bachelor of Arts in English aan de University of New Hampshire (Durham, NH) in 2006. Daarna studeerde hij voor de graad Master of Science in Psychological Counseling aan de Salem State University (Salem, MA) en hij studeerde af in 2012. Adam is de eigenaar en uitbater van een privĂ©praktijk voor geestelijke gezondheid bij kinderen en volwassenen in Marblehead, Massachusetts, waar hij momenteel woont.
Adam’s eerste boek, Anxious Andy, is uitgewerkt als een inleiding voor ouders en leraren om de emotie van angst met jonge kinderen te bespreken en zo te helpen bij het vroegtijdig ingrijpen bij angststoornissen.

De illustrator 

Emilie Timmermans is een professionele dagdromer. In die dagdromen komt zij in verassende, kleurrijke werelden terecht met eindeloze landschappen, personages in alle vormen en maten en mooie, grappige en lieve situaties. Die tekent zij dan uit in tekenfilms en kinderboeken. Dat doet zij al sinds 2008 voor verschillende studio’s en uitgeverijen in BelgiĂ«, Engeland en Luxemburg. En sinds een aantal jaar ook voor Clavis uitgeverij. Onder andere voor Nana van het roversbos, waar zij zich helemaal thuis voelt tussen de bomen en de dieren. 

ScĂšnes

Verhaal 

Sebastiaan Beer leeft een prettig leventje diep in het woud. Alleen als het regent, gaat het niet goed met hem. Dan wordt hij somber en weet hij niet wat te doen. Maar op een dag, als het water met bakken uit de hemel valt, hoort hij buiten gespetter en gegiechel. Wat is dat?

Regen

Sebastiaan de beer ontdekt dat je niet binnen hoeft te blijven als het regent. Je kunt er een vrolijke dag van maken, zowel binnen als buiten! Wat vind jij van de regen? Ga je dan ook naar buiten of alleen als het droog is?

Binnen en buiten

Op regenachtige dagen kun je binnen en buiten leuke dingen doen! Zo kun je geĂŻnspireerd door dit boek een lijstje maken met wat je binnen en buiten kunt gaan doen en vervolgens kiezen wat het gaat worden! Sebastiaan de beer en Polleke de kleine beer gaan bijvoorbeeld in de plassen springen, bootjes laten varen op de plassen, stenen stapelen zodat er een dam ontstaat. Maar ook lekker in bad en wafels met honing eten. Wat kun jij allemaal bedenken?
 
Vormgeving  

Een mooi boek, passend in de herfst. De schutbladen staan vol mooie illustraties en zorgen er al voor dat je het boek graag wilt gaan lezen. De kaft is sprekend, de illustraties in het gehele boek warm. Het roept heel erg de regenachtige sfeer op en het moois dat stiekem in al die regen verstopt zit. De boodschap over positief denken, om binnenzittertjes die diep vanbinnen eigenlijk naar buiten willen (zoals achterop het boek vermeld) wordt zeker over gebracht. Het verhaal is heel fijn om voor te lezen, tijdens het voorlezen valt er overigens genoeg te ontdekken in de prenten. Een aanrader, ook al voor peuters en jonge kleuters.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles