Zaterdag, 3 oktober, 2020

Geschreven door: Onbekend
Recensie door: Rossum, Carlita Van

Alex B.

TBS-thriller onthult labyrint vol geheimen

[Recensie] Suus de Bruyn, een jonge therapeute, begint aan een nieuwe baan op een zwaarbeveiligde TBS-afdeling. Wat haar collegaā€™s echter niet weten is dat Ć©Ć©n specifieke cliĆ«nt, Alex B., geen onbekende voor haar is. Suus is een vrouw met een missie: ze hoopt via Alex B. erachter erachter te komen waar Natan Z. verblijft, een levensgevaarlijke psychopaat die een stempel heeft gedrukt op haar leven. Suus weet niet dat er meerdere mensen redenen hebben om Natan Z. op het spoor te komen. Suus raakt verwikkeld in een labyrint vol geheimen dat gesloten had moeten blijven. 

Hoewel Alex B. een vervolg is op de thriller Natan Z., is het prima als standalone te lezen. In de eerste hoofdstukken maak je kennis met Suus en met Jurre, een jonge advocaat die de kans krijgt om Natan Z. te verdedigen. Je krijgt als lezer goed zicht op de reden waarom zowel Suus als Jurre zich in een situatie begeven waar je het liefste van weg wilt blijven. De drijfveer van wanhopige acties is bijna altijd liefde. Of haat.

Lijkontbinding

Arjan Alberts schrijft met vaart en met aandacht voor karaktervorming. Het kost geen enkele moeite om mee te leven met de hoofdpersonen. De hoofdstukken zijn kort en de dialogen realistisch. De spanningsboog wordt tot aan het eind toe vastgehouden.

Yoga Magazine

Als je niet goed tegen gedetailleerde beschrijvingen over zaken als lijkontbinding kan, is dit wellicht wat smerig om te lezen (ik zou zeker niet gelijktijdig aan je avondmaal beginnen). Toch blijf je geboeid, omdat elke aanwijzing zou kunnen leiden tot het in elkaar passen van de puzzelstukjes. Het open einde is een beetje jammer, maar het voordeel daarvan is wel dat hier een vervolg op moet komen. En dat zal waarschijnlijk wederom geen straf zijn om te lezen.

Eerder verschenen opĀ Perfecte Buren