Reinders, Eva

Reinders, Eva

59 Recensies

17-04-2021

Jackfruit

De plantaardige vleesvervanger die niet van echt te onderscheiden is [Recensie] In de zoektocht naar goede, lekkere vleesvervangers probeer je van alles. Tempeh, tofu, allerlei nepvlees van soja en groente, speckjes die geen spekjes zijn en – dieptepunt – vega knakworsten. Sinds een tijdje staat jackfruit op het experimenten-to do lijstje. De tropische vrucht is een van de nieuwste rages...


03-04-2021

Bish Bash Bosh!

Je favoriete gerechten vegan gemaakt [Recensie] Twee ambassadeurs van de plantaardige ‘way of life’ zijn Ian Theasby en Henry Firth van videokanaal Bosh.tv. Met hun filmpjes bereikte het Britse duo inmiddels meer dan een miljard kijkers. Na hun eerste boek, Bosh! verscheen onlangs een tweede onder de titel Bish bash bosh! Ian en Henry leggen het zelf niet uit, maar bosh betekent zoiets als ‘onzin’ of ‘flauwekul’ en...


20-03-2021

XIII Antwerpen culinaire toppers

Insidertips en recepten [Recensie] Wie België bezoekt of – nog beter – er woont, weet hoe belangrijk eten er is. Anders dan in Nederland wordt er tussen de middag vaak uitgebreid buiten de deur geluncht en ook ’s avonds zijn de Belgen meer dan ‘den Ollanders’ gewend om ‘op restaurant’ te gaan. Geen wonder dat je er in praktisch elke...


13-03-2021

Zoete aardappel

Originele en inspirerende recepten [Recensie] De zoete aardappel of bataat is populair. Zoete-aardappelfriet, zoete-aardappelhummus, zoete-aardappelsoep: je kijkt er niet meer van op. Dat zoete aardappel een gezonder alternatief is voor de gewone aardappel maakt hem ook geliefd in stamppotten en puree. De naam doet misschien anders vermoeden, maar deze aardappel is geen familie van onze pieper. Hij behoort niet tot...


13-03-2021

Bonen Erwten Linzen

Betaalbaar, gezond en lekker [Recensie] Peulvruchten kampen sinds mensenheugenis met een slecht imago. De Romeinen haalden hun neus al op voor bonen en aanverwanten. Zelf denk ik bij linzen altijd aan het pannetje van de ongewassen hippie Neil uit televisieserie The Young Ones. Geitenwollensokken dus. Goedkoop, vullend en verantwoord voedsel. Maar lekker? Dat peulvruchten beter verdienen, is in verschillende publicaties en...


06-03-2021

Koken doe je zo!

Kooklessen die je kunt volgen wanneer je wilt [Recensie] In januari gaan veel gesprekken nog steeds over gezonder eten. Minder vlees, minder vet, minder drank, minder snoep, minder kant-en-klaar. Omdenkend betekent dat: meer groente, meer smaak, meer zelf koken. En vooral meer plezier, want nergens word je zo vrolijk van als van een smakelijke, gezonde home made maaltijd. Niet zo’n ster in...


27-02-2021

Week light

Snelle, eenvoudige en lichtere maaltijden [Recensie] Vraag mensen naar goede voornemens en velen zullen antwoorden: gezonder eten. Om je aan die intentie te houden, hoef je niet per se te diëten (misschien zelfs beter van niet) of drastische keuzes te maken. Je kunt namelijk ook gewoon de groenterijke gerechten uit Week light van Donna Hay bereiden. Gezond én, zoals we van Donna...


30-01-2021

De smaken van Spanje

Een serie klassiekers opnieuw uitgegeven [Recensie] Onlangs werden na lange tijd vier klassiekers van Claudia Roden weer leverbaar in de Nederlandse vertaling. Vanwege deze feestelijke gebeurtenis schrijven we over onze  favoriete delen uit de serie die de culinaire tradities van volkeren rondom de Middellandse Zee behandelt: Arabesque en De joodse keuken, De smaken van Italië en De smaken van Spanje.Een paar weken geleden was Claudia...


30-01-2021

't Verrukkelijke kinderbakboek

Voor kinderen die een Rutger willen worden [Recensie] Een kinderbakboek mag in geen enkel huishouden zonder thuisbakkers in spe ontbreken. Welk kind vindt het nou niet leuk om in de keuken te rommelen met boter, bloem en suiker? En daar dan als beloning zelfgebakken koekjes of cake aan over te houden? Rutger van den Broek klom als kind graag op...


16-01-2021

Vers uit de oven

Een goede oven is net zo veelzijdig als een Zwitsers zakmes [Recensie] De oven is een alleskunner. Natuurlijk kun je er uitstekend in bakken, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken om te grillen, stomen en karamelliseren. Foodstyliste en auteur Ajda Mehmet van Vers uit de oven vergelijkt het apparaat daarom wel met een Zwitsers zakmes en gelijk heeft ze. De veelzijdigheid...


09-01-2021

Ramen Otaku

Slurpen mag. Graag zelfs [Recensie] In Japan hebben ze een woord voor mensen die geobsedeerd zijn door ramen ofwel noedelsoep: otaku. Deze ‘ramen-nerds’ weten alles over de juiste samenstelling van een kom gloeiendhete bouillon met noedels. Er zijn zelfs speciale tijdschriften die alleen maar over ramen gaan! De Amerikaanse Sarah Gavigan is naar eigen zeggen een otaku. Ze raakte zo bezeten van ramen dat ze al snel nergens...


26-12-2020

Copy Pastry

Patisserie voor gevorderden [Recensie] Copy paste: bij handig knip- en plakwerk denk je waarschijnlijk niet als eerste aan het werk van een patissier. Toch is dat nu net de manier van werken waarin ‘sweet designer’ Jurgen Koens zich  specialiseerde. Hij noemt zijn combineertechniek Copy Pastry, net als zijn kleurrijke boek. Het idee: met de basisbereidingen en inventieve creaties die Jurgen je...


19-12-2020

Indorock

Rijsttafel de deur uit en de fusion keuken erin [Recensie] Is er nog ruimte voor een Indonesisch kookboek in je  kast? Er zijn er nogal wat. Van de klassieke Bep Vuyk uit 1973 tot het recenter verschenen Basisboek van Francis Kuijk. Van een mix van modern en traditoneel bij de familie Keasberry van Djokja tot Indonesisch 2.0 bij Pascal Jalhay. Toch voegt Indorock van foodstylist en receptontwikkelaar Vanja van...


12-12-2020

Sobremesa

Het Ibiza van Sergio Herman – met recept [Recensie] Er zijn mensen die sinds lang afscheid hebben genomen van het papieren boek. Zonder moeite zijn de beduimelde exemplaren plus boekenkast uit de woonkamer verdwenen. Romans en thrillers worden gedownload op de e-reader, digitale recepten opgeslagen in apps van supermarktketens. Een uitzondering op die regel vormen vaak de ‘salontafelboeken’: boeken die...


12-12-2020

Henna Hanina

Marokkaans eten draait in de eerste plaats om brood [Recensie] De Marokkaanse keuken zit al een tijdje in de lift. Er was het succes van Melk & dadels, een ode aan Marokkaanse moeders die niet alleen als boek maar ook als theatervoorstelling zijn weg vond. Er zijn verschillende veelgelezen en -bekeken blogs van bijvoorbeeld Fatima en de Kookmutsjes en nu is er een nieuw boek...


21-11-2020

Cocktails

Meer dan 80 cocktails van een van de beste bartenders ter wereld [Recensie] Zomerweer = cocktailweer! We gaan naar buiten, zitten op terrasjes, picknicken in het park en drinken daar iets lekkers bij. Het nieuwste deel in de serie Masterclass komt dan ook als geroepen:  Masterclass Cocktails bevat meer dan 80 cocktails van de hand van Tess Posthumus. De sympathiek ogende...


07-11-2020

De Catalaanse keuken

De authentieke lokale Catalaanse keuken op zijn best [Recensie] Vakantiegangers in Noord-Spanje kunnen hun culinaire hart ophalen. In de nieuwste top-50 van beste restaurants ter wereld staan maar liefst zeven restaurants gesitueerd in Baskenland en Catalonië. Voeg je daar de Michelinsterren en Bib Gourmands (de ‘ster’ voor goed en betaalbaar eten) aan toe en niemand heeft nog een goed excuus voor een...


31-10-2020

Con Amore

Een opnieuw uitgegeven klassieker [Recensie] Wie van kookboeken houdt en haar klassiekers kent, weet dat een originele uitgave van In cucina con amore van de Italiaanse actrice Sophia Loren uit 1971 voor grof geld van de hand gaat. Ook de oorspronkelijke Nederlandse uitgave van Koken con amore is een verzamelobject. Gelukkig hoef je naar de moderne versie sinds een aantal jaren niet lang te...


24-10-2020

Yummy Easy Quick

De dagelijkse maaltijd snel op tafel [Recensie] Matt Preston ken je misschien van Master Chef Australië. Hij is de man die liefst in pastelkleurige of knalpaarse pakken met smetteloos pochet en in fijne bewoordingen een gerecht met de grond gelijkmaakt. Hij schijnt 400 stropdassen te hebben en met zijn checkered suits en gestreepte pants heeft hij het imago van een dandy. In de keuken daarentegen is Matt...


17-10-2020

Gwenn's Bakery

De moderne Franse patisserie [Recensie] Wie wel eens naar Heel Holland Bakt heeft gekeken, weet dat je er met een zelfgemaakte appeltaart of homemade koekjes al lang niet meer komt. Natuurlijk zitten er altijd kandidaten tussen van wie je denkt: dat kan ik ook. Maar nog veel vaker zie je mensen die het baktalent zo in het bloed hebben zitten,...


03-10-2020

Rijst & Co.

Gewone maar ook veel heel bijzondere recepten [Recensie] Weet jij hoe lang je in een museum naar een schilderij kijkt? Gemiddeld 33 seconden, net iets meer dan een halve minuut dus. Dat lijkt kort, maar een website scannen we binnen 10 seconden en al net zo snel beoordelen we een boekomslag. Titel, auteur, afbeelding: alles zien we in één oogopslag....


26-09-2020

Brits bakboek

Recepten en culinaire geschiedenis [Recepten] De Engelse high tea – die de Britten zelf afternoon tea noemen – is ook buiten het Verenigd Koninkrijk sinds lang een begrip. Driehoekige sandwiches met zalm en eiersalade, scones met clotted cream, kleine taartjes met fruit en natuurlijk die vers gezette pot thee met losse theeblaadjes, waarbij je melk en suiker aangeboden krijgt. Maar wist je dat...


19-09-2020

Salade in 6 stappen

Gezond en vooral lekker [Recensie] Sommige mensen vinden salades geen eten maar konijnenvoer, maar er zijn ook heel veel andere die je elke dag een bak groen als maaltijd voor zou kunnen zetten. Ik ben zo’n konijn, maar gek genoeg haal ik zelden salades uit een boek. Hoe mooi en verrassend ze ook zijn, zoals de Supersalade’s van Kat Mead, of...


19-09-2020

LEON

Gezonde smoothies, sappen & cocktails [Recensie] “Lekker eten dat goed voor je is”, dat is wat fastfoodketen Leon ons wil bieden. Niet alleen in de meer dan vijftig restaurants – waarvan een handvol in Nederland – maar ook via hun kookboeken. Eerder al bespraken we het kloekere Happy One-pot en nu is het de beurt aan een serie kleinere boekjes met toegankelijke...


12-09-2020

Mooncake

Taarten uit alle windstreken [Recensie] Alsof je een moeder dwingt om te kiezen welke van haar kinderen haar het liefste is. Zo voelt het voor Jonneke de Zeeuw als je haar vraagt naar haar favoriete recept uit Mooncake, het boek dat ze onlangs samen met Rose Stories en Oxfam Novib lanceerde met een heus taartfeest. Met enige aarzeling wijst ze naar...


05-09-2020

Natascha bakt

Zonder suiker of tarwe toch lekker bakken [Recensie] Natascha van der Stelt houdt wel van een uitdaging. Voor haar tweede boek, Natascha bakt zonder suiker en tarwe, vroeg de kleindochter van een Friese bakker haar omgeving om tips: welke koek, cake of taart zou je wel eens suiker- en tarwevrij willen maken? Die vraag leidde tot compleet nieuwe versies van Nederlandse...


29-08-2020

Uit de keuken van Fatima

Makkelijke Marokkaanse recepten & andere lekkernijen [Recensie] De traditionele Nederlandse keuken staat niet per se bekend als rijk en gevarieerd. Eten is voor veel Nederlanders een praktisch onderdeel van de dag en niet vanzelfsprekend een deel van hun identiteit of cultuur. Het belang van goed (kunnen) koken krijgen lang niet alle Nederlanders van huis uit mee. Hoe anders is dat...


22-08-2020

Island Vibes

The Joy of Caribbean Cooking [Recensie] Het maken van kookboeken is een kostbare business. Niet alleen de auteur, maar ook de fotograaf en de food stylist (die zorgt voor prachtig bereid eten) en de stylist (die het fraaie bord regelt waarop dat eten ligt) wensen een honorarium voor hun werkzaamheden. Ook zijn er kosten voor redactie, vormgeving, drukwerk, distributie en...


15-08-2020

De Grote Hamersma 2019

Ook de supermarkt heeft prima wijnen [Recensie] In De taal van smaak beschrijft auteur Reinier Spreen hoe lastig het is om woorden te geven aan smaken en geuren. Maar lukt dat wel, dan hebben die woorden een bijna magische kracht: ‘Als iemand je voorzegt wat je ruikt of proeft, wordt je vage ervaring ineens heel duidelijk en welomlijnd.’ Wie wijn drinkt en...


08-08-2020

Mocktails

Zonder alcohol en zo mooi en lekker [Recensie] Alcoholvrije drankjes voor volwassenen zijn in opkomst. Bier met 0%, mixdrankjes zonder en dus ook de zogenoemde mocktails. Ook op de kaart van de beste cocktailbars van Nederland, zoals Flying Dutchmen en Bar Branie, staan deze cocktails waarin geen druppel sterke drank gaat. Eerder kon je in Limonade en Kefir & kombucha ideeën opdoen voor een alcoholloze...


25-07-2020

Masterclass Cakes

Cakes in alle soorten en maten [Recensie] Als je van iemand iets kunt leren als thuisbakker, is het van Rutger van den Broek. Deze sympathieke boy next door won in 2013 als eerste Heel Holland Bakt en heeft inmiddels verschillende boeken, waaronder de Bak– en Koekjesbijbel, op zijn naam staan. Rutger test zijn baksels meerdere keren en zet ze voor aan een proefpanel waarin onder...


11-07-2020

100 luxe koekjes van eigen deeg

Ellouisa is de ongekroonde Koekjeskoningin [Recensie] Koekjes zijn waarschijnlijk de eerste dingen die kinderen leren bakken. Het is niet moeilijk, je mag met het deeg spelen en als beloning heb je iets lekkers bij de thee. Maar wat gebeurt er als je dat koekjes bakken serieus neemt en tot in de puntjes perfectioneert? Dan word je de Koekjeskoningin. Toen Elisabeth...


27-06-2020

Vrouwvolk

Een kunstkookboek [Recensie] Het thema van de Boekenweek 2019 was: De moeder, de vrouw. Ik weet niet of meer mensen dat hebben, maar bij ‘moeder de vrouw’ zie ik een robuuste huisvrouw voor me uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Opgewassen tegen de dagelijkse uitdagingen van huishouden en na-oorlogs bestaan. Iets dergelijks voel ik bij de titel van...


13-06-2020

Het Cookie Dough Receptenboek

Je hoeft het niet eens te bakken! [Recensie] “O. My. God. O. My. God. O. My. God.” Tien minuten lang hoor ik niets anders dan dit. Het is duidelijk: Het Cookie Dough receptenboek van Olivia Hops heeft een liefhebber gevonden. Mijn bakgrage vijftienjarige, die dagelijks haar touch screen aflikt bij het bekijken van fried candy bars, freak shakes en andere guilty pleasures op Instagram, laat het boek niet meer...


06-06-2020

Kopenhagen Food

De Deense keuken voor en na Noma [Recensie] Zodra de vakantiebestemming bekend is, begin ik alvast na te denken over een van de belangrijkste aspecten van een reis: waar gaan we eten? En vooral ook: wát? Ruim voor vertrek heb ik mijn lijstjes met restaurants, gerechten én culinaire boodschappen al klaar. Er zijn meer mensen zoals ik en daarom zijn...


30-05-2020

Strudel + Knödel

[Recensie] Wie wel eens in Duitstalig gebied gaat skieën, heeft ongetwijfeld ooit een paar van deze klassiekers gegeten: Schnitzel, Spätzle, Schmarren. Voor de niet-skiërs onder ons, zoals ik, en degenen met Heimweh is er nu het boek van Anja Dunk, Strudel + Knödel. Anja, dochter van een Duitse moeder en Welshe vader, groeide vooral op in Wales, maar woonde met haar ouders en broer ook in...


30-05-2020

Last minute vegetarisch

Vegetarisch uit de Duitse keuken [Recensie] Dit jaar doe ik het echt. Ik doe mee met De Week zonder Vlees. Nou ja, ik… Dat wil dus zeggen: wij met zijn vieren. En of sommige verstokte carnivoren hier in huis dat nou heel erg op prijs stellen? We zijn het inmiddels wel gewend om twee tot drie keer per week ‘vleesloos’ te...


23-05-2020

Tasty kookboek

Koken met stap voor stap filmpjes [Recensie] The Best Fudgy Brownies. The Best Ever Cauliflower Pizza Crust. 4 Breakfasts under 10 minutes. Zomaar wat titels van een aantal van de korte filmpjes van the biggest food network Tasty, die je op Facebook, Instagram, YouTube of op hun eigen website kunt bekijken. Wie kent ze niet? Terugkerende elementen: twee handen, een kom, versneld beeld en een eindresultaat...


16-05-2020

Super salade

Echt grote maaltijdsalades [Recensie] “Waar denk je aan als ik het woord ‘salade’ noem?” Die vraag stelt de Engelse auteur en foodstyliste Kat Mead in het voorwoord van haar boek Super salade. Is het in jouw ogen een koud bijgerecht met slappe slablaadjes en een saaie vinaigrette? In dat geval rekt Kat het begrip salade behoorlijk op met haar zestig recepten...


09-05-2020

Kefir & kombucha

Brouw je eigen gefermenteerde limonade [Recensie] “Jij nog een glaasje schimmel?” Als je het zo vraagt, halen de meeste mensen waarschijnlijk hun neus op. Toch is het drinken van kombucha, een gefermenteerde theedrank die je maakt met behulp van een kombuchazwam, hartstikke populair en staan ook andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir en miso, volop in de belangstelling. Fermenteren – van...


25-04-2020

Het geheim van Bond en Smolders

Niet geschikt voor beginners Zoals Amsterdammers in de rij staan voor een taartje bij Holtkamp en ze in Tilburg omrijden via Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt, zo gaat Utrecht voor het beste brood en banket naar Bond & Smolders. De bakkerij in hartje centrum werd meer dan vijftien jaar geleden door patissiers-echtpaar Ralph Bond en Patty Smolders overgenomen van haar...


11-04-2020

The Avocado Show

Kleine kunstwerken van avocado gemaakt [Recensie] De avocado lijkt een beetje op Donald Trump: you love him or you hate him, er is geen tussenweg. Met zijn opvallende kleur en fotogenieke voorkomen (tot zover de overeenkomsten) is de vrucht momenteel de lieveling van elke Instagrammende foodie. Maar milieubewustere consumenten klagen over de vlieguren die ‘het groene goud’ aflegt voordat het ons...


04-04-2020

Stamppotbijbel

Meer dan 200 stamppotten van een expert [Recensie] Het is de meest irritante vraag van allemaal: “Wat eten we vandaag?” In de regel negeer ik die gewoon of citeer mijn schoonmoeder en zeg: “Vraageitjes.” En sinds de populaire reclamespot van mijn favoriete prijsvechter antwoord ik ook regelmatig: “Stamppot.” Inclusief slissende s. Als het aan de Stamppotbijbel van Werner Drent ligt, hoef je in elk...


14-03-2020

Heel Holland Bakt mee - Feest

Een heel jaar bakplezier [Recensie] Zondag 9 december 2018 was het dan eindelijk zover: de start het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. En alsof dat niet reden tot vreugde genoeg is voor de miljoenen kijkers die het tv-programma trekt, verscheen tegelijkertijd het meest recente bakboek dat bij de serie hoort, Heel Holland Bakt Mee – Feest. Naast enkele technische opdrachten...


29-02-2020

Modern Baking

Om je vingers bij af te likken [Recensie] Het culinaire oog wil ook wat. En als iemand dat goed in de gaten heeft, is het de Australische sterauteur Donna Hay wel. Zoals we gewend zijn van dit kookfenomeen met meer dan 6 miljoen verkochte boeken op haar naam, zijn alle vierhonderd bladzijdes van haar nieuwe boek Modern Baking even prachtig. Om je...


08-02-2020

De kunst van simpel koken

Notities, lessen en recepten uit een heerlijke smaakrevolutie [Recensie] Voor veel mensen is koken helemaal niet zo simpel. Verder dan de dagelijkse agv’tjes of pasta komen we vaak niet. Alleen op feestdagen maken we meer werk van de maaltijd, maar met het almaar groter wordende Delicieux- en Excellent-aanbod kiezen we dan nogal eens voor kant-en-klaar. Lekker makkelijk. Dat zelf koken echt...


25-01-2020

I ♥ chocolate

Van chocolade word je vrolijk en gelukkig [Recensie] Dat je gelukkig en vrolijk wordt van chocolade, is een feit. Niet alleen omdat je vanwege de aanwezige vetten en suikers endorfine aanmaakt, maar ook omdat we het eten van chocolade vaak associëren met geluksmomenten uit het verleden, zoals je verjaardag en sinterklaas. Geen wonder dus dat de Duitse chef-kok Andreas Neubauer...


18-01-2020

Keukenlab

Als je begrijpt wat er gebeurt dan word je een betere kok [Recensie] Wat gebeurt er eigenlijk als je karamel maakt of een kopje thee zet? En hoe maak je gebruik van aroma’s die in olie of juist in water oplossen? Het duo Cook & Chemist oftewel Eke Mariën en Jan Groenewold leggen het haarfijn uit in Keukenlab. Daarnaast beheren...


11-01-2020

Fiesta

Het is altijd wel ergens feest in Mexico [Recensie] In Mexico hoef je nooit lang te zoeken naar een reden voor een feestje. De kalender van de Mexicanen telt meer dan 5000 feestdagen, verspreid door het land. Hoewel wij bij Mexico – dat 46 keer zo groot is als Nederland – tegenwoordig vooral denken aan beruchte drugsbaronnen als El Chapo,...


21-12-2019

St. John Het kookboek

Geen kookboek voor watjes [Recensie] Laten we maar met de deur in huis vallen: dit is geen kookboek voor watjes. Het legendarische restaurant St. John geldt als een van de grondleggers van het nose to tail-koken en dus staat het gelijknamige boek vol met varkensoortjes, -staarten en -snuitjes. Dat komt wat rauw op je dak vallen als je het vanwege het eerste deel van de...


21-12-2019

Noma's handboek voor fermenteren

Een beetje te ambitieus voor de thuiskok [Recensie] Laten we eerlijk zijn: het is lastig om te voldoen aan de verwachtingen van René Redzepi. De Deense chef-kok van restaurant Noma in Kopenhagen (vier maal verkozen tot beste restaurant ter wereld) verheugt zich erop dat wij, thuiskoks, de kennis uit Noma’s handboek voor fermenteren zelf gaan toepassen. Een beetje ambitieus is dat wel....


30-11-2019

Lekker Fred!

De Jeugd van Tegenwoordig in een kookboek [Recensie] Prettig gestoord. Zo zou je Freddy Trathlener – beter bekend als Vjèze Fur – kunnen typeren. Met De Jeugd van Tegenwoordig scoorde hij hits als Watskeburt? en Sterrenstof. Favoriet hier in huis en op vakantie: Get Spanish. Sinds enige tijd maakt Fred op Instagram waanzinnig populaire kookfilmpjes onder de titel #lekkerfred. Nooit gezien? Gewoon even kijken. Meestal staat...


16-11-2019

Chocolaterie

Niet voor beginners [Recensie] Je hebt mensen die een aardig moppie kunnen bakken. En je hebt mensen als Hidde de Brabander. Die bakken niet. Die zijn patissier. Meester patissier zelfs. We leerden Hidde kennen als laagdrempelige tv-chef op 24Kitchen. Maar in Patisserie. en het recent verschenen Chocolaterie. laat hij zien wat hij werkelijk kan. Man, wat een kennis en kunde. Chocolaterie. is volgens de auteur...


09-11-2019

3 ingrediënten bakboek

Bakken met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt [Recensie] De leukste recepten zijn misschien wel die waarvoor je de deur niet uit hoeft: je blijkt alles al in huis te hebben en kunt tóch iets lekkers uit de keuken toveren. Grote kans dat dit je vaker gaat lukken met het 3 ingrediënten bakboek van Sarah Rainey. Filodeeg in de vriezer,...


26-10-2019

Henna Hanina

Een hernieuwde kennismaking met Marokko [Recensie] Nadia is natuurlijk geen onbekende. Deze culi van het eerste uur pionierde op 24Kitchen en maakte verschillende kookboeken samen met ‘foodie in crime’ Merijn Tol. Recente titels: Couscous, Onder de Mediterrane zon en Souq. Nadia begeleidt culinaire fotografie, is regelmatig te zien in het tv-programma BinnensteBuiten en geeft workshops over onder meer de Arabische keuken. Een betere reisgids op je...


28-09-2019

De gezonde Bourgondiër

Uitgesproken smaken en kleuren spatten van het papier [Recensie] “Eten verbindt. Eten is liefde,” zegt Jacinta Bokma. Maar bij de lancering van haar nieuwste boek, De gezonde Bourgondiër, leek haar man Robert daar toch net even anders over te denken. “Eten is oorlog!” zei hij. Of in elk geval leek het daar soms op in de keuken, waar de recepten voor...


21-09-2019

Hoe dan?!

De designer van de ‘krul’ [Recensie] Er zijn van die kookboeken die opvallen. Omdat ze er anders uitzien, omdat ze mooi gemaakt zijn, omdat ze een titel hebben die nieuwsgierig maakt. Zo’n boek is Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz. Van die gekke titel, het eigenzinnige zwart-witte omslag tot de toevoeging van QR-codes bij elk recept:...


24-08-2019

Bake off Vlaanderen. Goed zoet!

We kunnen niet wachten op de volgende serie! [Recensie] Als redacteur van een aantal Heel Holland Bakt-boeken krijg ik vanaf eind augustus regelmatig de vraag van familie en vrienden: “Wanneer komt het weer?” Nou, nog niet dus. Dit jaar beginnen de uitzendingen van “de enige afvalrace waar je van aankomt”, zoals ze het op de website van HHB zelf noemen,...


17-08-2019

De keuken van Catalonië

Een extra compliment voor de uitvoering [Recensie] Wie het nieuws over Catalonië heeft gevolgd, zou denken dat er geen mooier moment is om een boek te publiceren geheel gewijd aan de Catalaanse keuken. Maar of José Pizarro daarmee zijn steun wil laten blijken aan de separatisten… José Pizarro is niet alleen Jamie Olivers ‘favoriete Spanjaard’, zoals voorin het boek staat,...