De naakte vrouw

De naakte vrouw

Desmond Morris is zoöloog, schrijver en een internationale televisie- en radiopersoonlijkheid. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn baanbrekend onderzoek naar het menselijk gedrag: De aangeklede aap.
Nu neemt Desmond Morris de vrouw onder de loep. De vrouw heeft tijdens haar evolutie-proces enorme veranderingen ondergaan – veel meer dan de man. Ze heeft veel van de vrouwelijke kenmerken van andere vrouwtjesprimaten achter zich gelaten en is in de vorm van de moderne vrouw een bijzonder wezen geworden, het voorlopig eindpunt van miljoenen jaren evolutie.
De naakte vrouw is een opmerkelijke verkenningstocht. Niet alleen de biologische kenmerken van het vrouwelijke lichaam worden beschreven, maar ook de manier waarop deze door de eeuwen heen benadrukt of verzwegen, vergroot of verkleind werden, zodat een compleet beeld geschetst wordt van het boeiendste onderwerp ter wereld: de naakte vrouw.

Informatie


Warning: Undefined array key 1 in /var/www/godfried/wp-content/themes/hopla/template-parts/single/book.php on line 105

Recensies

26-11-2020

De naakte vrouw

Omschrijving van de vrouw vanuit mannelijke blik [Recensie] De vrouw is mooi. Dat is ze van nature – als eindpunt van miljoenen jaren evolutie is haar lichaam onovertroffen in vorm,...


Lees verder...